Haide-ţi sa facem bine şi sa zîmbim împreuna!

Published 02.05.2012

Weekend-ul  de Paşti, l-am început cu o vizită la un azil de bătrîni. Scopul nostru a fost de a-i bucura pe   locuitori şi să le oragnizam o mica sărbătoare.

Am vizitat buneii si bunicile prin surprindere intr-o zi posomorata, cum a fost Simbata mare, si speram ca le-am daruit locuitorilor azilului o mica bucurie.De data aceasta, noi ne-am straduit sa rezolvam o "problema de confort" şi cu acest scop au fost luate  canapele. Astfel ca persoanele în vârstă sa fie aşezati confortabil în faţa televizorului, să comunice unul cu celălalt sau doar stee la fereastră.
                                         
Fiecare a primit cadouri de Paşti. Dar nimic nu este mai dorit si asteptat decit  comunicarea simpla si sincera. Rugaminte, amintiri, zambete, lacrimi, toate acestea au avut loc in ziua ceia... La ei vizitatorii  vin rar, practic nu sunt vizitati de copiii şi nepoţii lor... nu au cu cine  vorbi despre diferite subiecte, sa-si împărtăşească gândurile.


 De la început, batrînii se uitau la noi prudent, nedorind sa  răspunda la întrebări, dar apoi s-au înviorat şi au început să vorbească despre viaţa lor, nevoile lor şi supararile.
      
Părasind azilul de bătrâni, am devenit prieteni buni, ei  ne vor astepta  cu nerăbdare să-i vizitam, şi  vom veni cu siguranta din nou. Merita a face ceva bun, ca la urma sa fii rasplatit cu un zîmbet sincer şi recunoscător!
Contacte