O colaborare interesantă: DINA COCIUG şi Avicola Teovera

Published 18.07.2012

Termenul: 9 luni
Lista de lucrări:
instalarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor noi, implementarea metodelor inovatoare.

    Echipa DINA COCIUG a efectuat un sir de lucrari pentru a dota cu utilaj frigorific ferma de păsări, aflată în satul Tarnovo, raionul Donduşeni.
Au fost efectuată:
-instalarea panourilor de tip sandwich, cu scopul de zonare a spaţiilor în secţiuni (satisficarea, eviscerarea, răcirea și alte secții).
-instalarea utilajelor frigorifice, 4 frigidere: a) camera de răcire intensivă a puilor, b) camera de îngheţare de soc, c ) camera de pastrare a produselor înghețate, d) camera de depozitare a produselor proaspete;
- dotarea secției pentru ambalaj și taierea puilor în camera cu aer răcit;- aplicarea metodelor inovatoare pentru a proteja solul de îngheţarea subt camere de congelare;
- instalarea unui schimbător de căldură pentru răcirea apei ( în baia de răcire);- instalarea sistemei de utilizare pentru încalzirea apei, care este folosită în procesele tehnologice (opărirea, eliminarea a penelor).

    Acum, facem o tură prin camerele din secţia de producere. În prima cameră - camera de abator, datorită sistemului de utilizare a căldurii, apa în baie pentru opărire se încălzeste pînă la temperatura 40-45 °C,  astfel economisind energia electrică.De asemenea apa calda, incălzita datorită sistemului de uitilizare, este folosită în masina de scoaterea penelor. În a doua cameră, camera de răcire, sunt două tipuri de răcire : al apei şi a aerului. Aceasta răcire este posibilă datorită echipamentului instalat direct de la DINA COCIUG: schimbătoare de căldură în placi și sisteme de aer condiționat.
                                                   
    Datorită instalării a 4 camere frigorifice Clientul are mai multe varietăţi posibile în ceea ce priveşte vînzarea cărnii de pasăre pe piaţa din RM,. deoarece el poate folosi congelarea şoc, pentru depozitarea produselor în formă congelată, sau  cameră de răcire pentru a vinde carnea de păsări proaspătă.Aici sunt amplasate două sisteme de răcire centralizată, ce asigura temperatura necesară la toate etapele enumerate. Sistemele sunt asamblate de către specialiştiii DINA COCIUG în baza componentelor de la producatori europeni.

    Suntem recunăscători companiei Avicola Teovera pentru incredera acordată! Suntem întotdeauna gata să punem în aplicare cele mai ambiţioase proiecte!
Contacte